Szülinap a korona idején

Ha azt mondom, hogy nem így terveztem, akkor gondolom olyan nagyon nagy újdonságot nem osztok meg.Pedig nagyon nem így terveztem. Nem terveztem szülinapot karanténban, betegséget, vírust, home office-t, koronát sem.

Vasárnap reggel elkiabáltam volna magam, hogy “csomagolás!” és ebéd után már útban is voltunk volna a kedvenc szállodánk felé, ahol már előre meg is volt rendelve a torta, amit vacsora közben hoztak volna az újdonsült 6 évesnek. Ittuk volna a kávét a bában, miközben a fiúk önfeledten játszanak, aztán beszálltunk volna mi is egy kis fogócskába. Sétáltunk volna nagyokat, és pancsoltunk volna a medencékben.

De az élet közbeszólt.A szálloda bezárt, a szabadságunkat visszamondtuk, tortát az utolsó pillanatban, de azért sikerült szerezni.A hónap elején még azon izgultam, hogy mindenki egészséges legyen (mondjuk ez sem sikerült maradéktalanul), álmomban sem gondoltam, hogy ilyen helyzetbe kerülünk, olyan messzinek tűnt ez a vírus.Lelkesen készültem a nagy meglepetésre.

Aztán egyszer csak bezárt minden. Mi is. Más lett most a legfontosabb. Az egészségünk. Az életünk. A nagyszülők biztonsága.

A hat éves pedig most is kitűnőre vizsgázott. Elfogadta a helyzetet, és mondta, hogy semmi baj, majd megyünk később, ha már nem lesz ez a hülye vírus.Pedig ez volt az egyetlen szülinapi kívánsága, hogy menjünk el pár napra.Szerencsére azért készültem pár könyvel, a tortáért elugrott apa, így volt kis ünneplés. Négyesben. 

Az, hogy március 23-án esett a hó, mindennek tükrében igazán elhanyagolható tény.

De hiszem, hogy kisüt majd a nap.Hiszem, hogy összejön az egész család, ahogy szoktuk.A dédipapa ott ül majd a székben, napozik, és morogva dobálja a kutyáknak a labdát.Elindítjuk a grillszezont, ahogy minden évben ezen a szülinapon, és jókat eszünk együtt.A mamák és papák hatalmasat játszanak az unokákkal, beszélgetünk, megöleljük egymást, és nem csak telefonban, hanem személyesen is mondhatjuk végre, hogy “szeretlek”.

Mert egyszer vége lesz. Vége kell, hogy legyen.És ez csak egy sztori lesz egy 6. szülinapról.

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük