Az apáknak is szüksége van szeretetre

Arról már írtam itt, hogy az anyáknak is szüksége van szeretetre, de most szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy bizony az apáknak is vágynak rá.

Mert hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy család születése csak az anyát változtatja meg, pedig az apáknak is jelenthet nem csak érzelmi, hanem más terheket is. És ők még sok esetben beszélni sem szeretnek róla.

Egy apa is lehet magányos, érezheti úgy, hogy őt kihagyják a döntésekből és a mindennapi örömökből. Érezheti úgy, hogy ő csak a pénzautomata, akinek annyi csak a dolga, hogy hazalapátolja a pénzt, és ne is legyen nagyon utána útban.

Pedig apa is ember, akinek szüksége van szeretetre.

Szeresse a felesége, mert azért ment hozzá, hogy onnantól együtt győzzenek le minden akadályt. Hogy mellette legyen a nehezebb napokban is. Akkor is, ha pocakot ereszt, vagy akkor is, ha éppen teljesen kivan a munkahelyi stressztől. Igen, akkor is, ha nem ő van egész nap a gyerekekkel.

Legyen természetes, hogy a gyereknevelés nem csak az anya dolga, az egy közös feladat, amiben ugyanolyan joga van részt venni.

Szeresse akkor is, ha éppen nincs a legjobb formában, és biztassa, hogy lesz még jobb is.

Szeresse mikor látja, hogy kimerült, mert ő van ott mellette minden nap, és mert együtt akarták, hogy család legyenek, annak minden előnyével, és hátrányával.

Szeresse a családja, és fogadja el a döntéseit. Mint ahogy fogadja el azt is, hogy már van saját családja.

Szeressék akkor is, ha nem mindenben értenek vele egyet, és támogassák a nehéz helyzetekben, ajánljanak fel segítséget, ha úgy látják, hogy szüksége van rá.

Szeressék a barátok. Mert lehet, hogy nem tud ott lenni minden egyes iszogatásnál, de jól esik neki is, ha néha lazíthat. Jól esik felidézni a régi időket, nosztalgiázni.

Szeressék a barátok akkor is, ha neki van szüksége valamire, nem elfelejtve mennyit tett értük.

Szeresse a többi apa, és szülő, mert ők tudják a legjobban mennyire nehéz néha megküzdeni a démonokkal. Tudják, hogy a szülőség kicsit sem szivárványokkal tűzdelt unikorniskaki.

Szeresse a világ, mert igenis nagy teher nyomja a vállát, hiszen a társadalom szemében ő a családfenntartó. Kötelességei vannak. De vannak-e vajon jogai is?

Mert az apáknak nincs választása. Keménynek kell lenniük. Mindig.

De nekik is szükségük van szeretetre. Mert arra mindenkinek szüksége van.

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük