Azt nem mondom, hogy soha nem sikerült még elrontanom, de ez a lasagne recept elég jól hasít a családban.

Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús – ennyit kaptam anyóstól
- Lasagne tészta
- olívaolaj
- sűrített paradicsom – két nagyobb konzerv
- 4 dl főzőtejszín – a férjem szerint ettől túl zsíros lesz, de szerintem meg ne dumáljon bele
- só, bors, zöld-fűszerek – éppen ami van otthon, és még nem állt össze teljesen
- őrölt szerecsendió – ezt szerintem minden kajába lehet tenni, igazi jolly joker
- trappista sajt – minél több, annál jobb
- bor – fajtáját a szakácsra bízom

- Kezdjük el pirítani kevés olívaolajon a darált húst, miközben a gyerekek nézik a mesét. Majd halkan bontsuk ki a tetszőleges bort és töltsünk belőle egy sima vizes pohárba, hogy ne legyen annyira feltűnő.
- Húzzuk oda a fellépőt, mert megérkezett az első gyermek, aki mindenképpen segíteni szeretne. Közben kortyoljunk a borból.
- Sózzuk, borsozzuk, és próbáljuk meggyőzni a kisebbik gyermeket, hogy ne nyaljon bele a cukorba, amit a só mellett tartunk a fiókban.
- Jöhet a sűrített paradicsom, amit természetesen valamelyik gyermek szeretne beleönteni. Hagyjuk, hogy csinálja, majd töröljük fel a kis piros pöttyöket.
- Kortyoljunk egy nagyot a borba.
- Hagyjuk, hogy a gyermek kevergesse az ételt.
- Miközben arra gondolunk, hogy a főzés után takaríthatjuk a főzőlapot kortyoljunk egyet a borba.
- Jusson eszünkbe, hogy elfelejtettük a sajtot, úgyhogy küldjük el férjet a kisboltba ( a.k.a. a nagyszülőkhöz, akik (ilyenkor) szerencsére közel laknak)
- Nézzük meg milyen zöld-fűszerek vannak itthon, aztán random szórjunk bele ezt-azt.
- Nyissuk fel a tejszínt, majd a borunkba nagyot kortyolva nézzük, ahogy gyermekünk önti
belemellé. - A végén jöhet az őrölt szerecsendió, amitől kicsit édeskés lesz az íze, de édessel úgyis mindent el lehet adni a gyerekeknek, hátha megeszik most is.
- Amíg forr kortyolgassuk a borunkat, és próbáljuk a kisebb emberkét távol tartani a csokiktól, cukroktól bízva abban, hogy akkor majd rendesen ebédel.
- Mikor összerottyant, tegyünk a tepsi aljára egy kicsit, hogy ne égjen oda az alja, majd jöhet a klasszikus tészta-szósz rétegezés.
- Természetesen ezt is hagyjuk gyermekünkre. Nézzük őt büszkén, miközben a borunkat kortyolgatjuk.
- Férj szerencsére időben visszaért, így reszelhetjük a sajtot a tetejére.
- Kérjük meg a kicsit, hogy ne egye meg mindet.
- Osszuk el azt a keveset, amit hagyott.
- Az előmelegített sütőben kb 200 fokon süssük 20-25 percig.
Ha szerencsénk van, akkor mindenki jóízűen eszik belőle. Ha nincs akkor csak turkálni fogják. Mindkét esetben kortyoljunk jó nagyot a borból.
Kínáljuk meg belőle azért anyóst és apóst is elvégre ők finanszírozták nagyjából az egészet.

Jó étvágyat!
Köszönöm, ha megosztod 🙂