Laza lasagne recept 4+2 főre

Azt nem mondom, hogy soha nem sikerült még elrontanom, de ez a lasagne recept elég jól hasít a családban.

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús – ennyit kaptam anyóstól
  • Lasagne tészta
  • olívaolaj
  • sűrített paradicsom – két nagyobb konzerv
  • 4 dl főzőtejszín – a férjem szerint ettől túl zsíros lesz, de szerintem meg ne dumáljon bele
  • só, bors, zöld-fűszerek – éppen ami van otthon, és még nem állt össze teljesen
  • őrölt szerecsendió – ezt szerintem minden kajába lehet tenni, igazi jolly joker
  • trappista sajt – minél több, annál jobb
  • bor – fajtáját a szakácsra bízom
  1. Kezdjük el pirítani kevés olívaolajon a darált húst, miközben a gyerekek nézik a mesét. Majd halkan bontsuk ki a tetszőleges bort és töltsünk belőle egy sima vizes pohárba, hogy ne legyen annyira feltűnő.
  2. Húzzuk oda a fellépőt, mert megérkezett az első gyermek, aki mindenképpen segíteni szeretne. Közben kortyoljunk a borból.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és próbáljuk meggyőzni a kisebbik gyermeket, hogy ne nyaljon bele a cukorba, amit a só mellett tartunk a fiókban.
  4. Jöhet a sűrített paradicsom, amit természetesen valamelyik gyermek szeretne beleönteni. Hagyjuk, hogy csinálja, majd töröljük fel a kis piros pöttyöket.
  5. Kortyoljunk egy nagyot a borba.
  6. Hagyjuk, hogy a gyermek kevergesse az ételt.
  7. Miközben arra gondolunk, hogy a főzés után takaríthatjuk a főzőlapot kortyoljunk egyet a borba.
  8. Jusson eszünkbe, hogy elfelejtettük a sajtot, úgyhogy küldjük el férjet a kisboltba ( a.k.a. a nagyszülőkhöz, akik (ilyenkor) szerencsére közel laknak)
  9. Nézzük meg milyen zöld-fűszerek vannak itthon, aztán random szórjunk bele ezt-azt.
  10. Nyissuk fel a tejszínt, majd a borunkba nagyot kortyolva nézzük, ahogy gyermekünk önti bele mellé.
  11. A végén jöhet az őrölt szerecsendió, amitől kicsit édeskés lesz az íze, de édessel úgyis mindent el lehet adni a gyerekeknek, hátha megeszik most is.
  12. Amíg forr kortyolgassuk a borunkat, és próbáljuk a kisebb emberkét távol tartani a csokiktól, cukroktól bízva abban, hogy akkor majd rendesen ebédel.
  13. Mikor összerottyant, tegyünk a tepsi aljára egy kicsit, hogy ne égjen oda az alja, majd jöhet a klasszikus tészta-szósz rétegezés.
  14. Természetesen ezt is hagyjuk gyermekünkre. Nézzük őt büszkén, miközben a borunkat kortyolgatjuk.
  15. Férj szerencsére időben visszaért, így reszelhetjük a sajtot a tetejére.
  16. Kérjük meg a kicsit, hogy ne egye meg mindet.
  17. Osszuk el azt a keveset, amit hagyott.
  18. Az előmelegített sütőben kb 200 fokon süssük 20-25 percig.

Ha szerencsénk van, akkor mindenki jóízűen eszik belőle. Ha nincs akkor csak turkálni fogják. Mindkét esetben kortyoljunk jó nagyot a borból.

Kínáljuk meg belőle azért anyóst és apóst is elvégre ők finanszírozták nagyjából az egészet.

Jó étvágyat!

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük