Üzenet minden gyerekvállalás előtt lévő párnak

Egy gyerek a legnagyobb ajándék! – szokták mondani, ami igaz is, de valljuk be van néhány olyan dolog, amire nem árt felkészülni, mielőtt tényleg belevágunk.

  • Egy gyerek nem javítja meg a párkapcsolatot

Bármennyire is szeretnéd, egy gyerek nem fog megoldani egy csapásra minden problémát kettőtök között. Sőt! igazából még egy stabil, jól működő kapcsolatot is igencsak próbára tesz. Gondolj egy menzesz előtti hisztirohamra, egy durva másnapossággal karöltve, adj hozzá egy kis vizsga előtti feszkót. Megvan? Na ezt szorozd be kb tízzel. Ilyen, amikor már évek óta nem alszol, de megpróbálsz ember maradni. Nem csak egymást, de magadat is nehéz elviselni. És akkor még ott van egy kisember, akit életben kell tartanotok. Szexről pedig ne is nagyon álmodj! Esetleg havonta egyszer 5 perc, zuhanyzással együtt.

  • Egy gyerek élethosszig tartó felelősség

Nem ő akart megszületni! Ezt nem szabad soha elfelejteni. Ha vállaljátok, igenis tegyetek meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobb tudátosok szerint neveljétek fel. Akkor is, ha fáradtak vagytok, meg akkor is, ha elegetek van, meg akkor is ha legszívesebben visszacsinálnátok az egészet. Mert lehet, hogy lesz ilyen is. Csak ugye ez akkor már nem lehetséges. Ő nem egy játékszer, amit ha meguntok, csak leadtok egy szervezetnek. Jó esetben…

  • Egy gyerek kinagyítja mind az egyéni, mind a családi tulajdonságokat

Jót, rosszat egyaránt. Görbe tükröt tart elétek, amit vagy ügyesen használtok, és tanultok belőle, vagy folytonos harc lesz az életetek. Ugyanez vonatkozik a családmodellre is. Mindenki jön valahonnan, ilyen-olyan szokásokat, mintákat hozva. Ezeket össze kell csiszolni, különben senki nem lesz boldog. És ez még akkor is baromi nehéz, ha közel azonos az életfilozófia.

  • Egy gyerek önálló egyéniség

Nem a Te vágyaid beteljesítője. Nem egy gyurma, amit úgy formálsz, ahogy neked tetszik, és végképp nem azért van, hogy téged boldoggá tegyen. Ez csak a jutalom része a dolognak, de nem elvárható tőle.

  • “Akkor is szeretni fogsz, ha már nem leszek fiatal és szép?”

Tudom, tudom, a legtöbb friss anyuka full smink nélkül ki sem lép az utcára, és a hat hetes kontroll után rögtön elkezdi újra az edzést, hogy újabb 3 hét múlva már haspólóban, és falatnyi bikiniben fotóztassa magát.

Meg vannak a halandók, akik bizony szarnak rá hogy néznek ki, mikor már hónapok óta pár órát aludtak csak, és sajnos a kötőszöveteik nem követik a trendeket, így a striák a hasukon ott maradnak örökre. Hogy a lógó mellekről ne is beszéljek…

De, hogy az apák se maradjanak ki, bizony velük is előfordulhat, hogy a heti többszöri kondizást felváltja a büfiztetés, és a munka mellett bizony megereszkedhet az a bizonyos pocak.

Szóval vajon mi a fontosabb? Hogy a melóhelyen a Rozikának feszes a combja, meg a cicije? Vagy, hogy otthon valaki éppen a Te gyerekedet gondozza? És az elfogadása annak, hogy később ezen még lehet változtatni?

  • Egy gyerek viszi a pénzt, és nem hozza

Ezt a végére a CSOK margójára. Ugyanis csak azért nem szabad bevállalni még egy (két) gyereket, mert egyszer! pénzt kaptok érte. Azért vállaljátok, mert szeretnétek. Ugyanis nem egy nap, amíg felnő. Addig pedig nektek kell etetni, ruházni, iskolába járatni. Hogy csak a legfontosabbakat említsem.

Félreértés ne essék! Senki kedvét nem akarom elvenni ezzel! Nem minden nap szívás, sőt! Igazából ezek a dolgok idővel helyreállnak, és az idő megszépíti az emlékeket. Csupán érdemes ezeket a pontokat végiggondolni, hogy ne rontsuk el egy ember életét.

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük