Anyatest Projekt – anyákra szabott edzés, otthon

Rendkívül hangzatosak azok a szalagcímek, amik azt hirdetik, hogy pár hét alatt hogyan fogyott valaki tizenkilókat, de egyrészt az nem egészséges, másrészt az esetek többségében nem is lesz tartós.

Nos, én csak egy szimpla anyuka vagyok, aki minden nap megküzd az idővel és önmagával. Mert bizony a 7 hét alatt nem sikerült minden úgy, ahogy elterveztem. Mint ahogy a való életben is így van ez egy csomó mindennel.

De tudjátok mit? Lehet, hogy nem fogytam, viszont elindultam egy úton.

Kipróbáltam én már sokféle edzést/tornát. Mindenféle appok, YouTube, dvd, de vagy nagyon könnyűnek éreztem, vagy annyira durva volt, hogy nem tudtam végigcsinálni, így nem is volt sikerélményem. Nem beszélve a futásról, ami tartott egy körig. (ugyanitt futócipő eladó)

Az Anyatest projekt nem csak fokozatosan keményít, hanem a mögöttük lévő szakmai tudás segítségével mindig tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Egyszer sem éreztem azt, hogy nekem ez túl sok, nem kellett abbahagynom a felénél.

Még úgy sem, hogy én nem az első lépcső Hurrá szültem!-et választottam, hanem a Turbó!-t, ami azoknak az anyukáknak lett kitalálva, akiknek az izomzata bírja már a nagyobb terhelést is.

Mivel nem voltam helyhez kötve tornáztam itthon egyedül, gyerekekkel, de jógáztam még hotelben is, míg a kicsi aludt. Merthogy 3 féle edzésforma van, amik váltakoznak. Kondi, erősítés és jóga. Amikor egyedül voltam többnyire az erősítést csináltam meg a jógával. Merthogy ez rajtad áll. Csinálhatod minden nap, vagy párszor egy héten. Ha érzed az erőt, tolhat egy másfél órás komplett edzést, de ha rossz napod van, nem aludtál választhatsz egy fél órás erősítést is, vagy egy rövid átmozgatást.

És itt a kulcs. A mozgás beépítése a mindennapokba. Ez az, amit el kell sajátítani, és ez az, amihez remek segítséget kaptam. Mert ha megszokod a mozgást, akkor hiányozni fog, ha nincs. És ez kell ahhoz, hogy egészségesebb legyél. A fogyás pedig úgyis jön majd magától.

A támogató közösség, a csoport pedig a másik nagy húzóerő. Mert valljuk be mindannyiunknak kell néha egy kis lökés ahhoz, hogy aznap nekiálljunk, de ha látjuk, hogy mások is küzdenek, hogy másoknak is nehéz, hogy mások is ugyanazon mennek keresztül, akkor könnyebb. Ráadásul lehet bármit kérdezni, senki nem fogja leharapni a fejed 😉

Szóval nem fogytam 15 kilót, nem kellett lecserélni a ruhatáram, DE javult a kondícióm, szebb lett a tartásom, a hátfájásom szinte megszűnt, és érzem, hogy szükségem van a mozgásra.

Márpedig az életmódváltozás csak akkor következik be, ha belülről jön a késztetés hozzá.

A programok itt érhetők el:

Hurrá szültem!

Turbó!

Turbó Plusz!

Hasizom 4 hét alatt

Nem csak ennyi van ám, nézzetek szét az oldalon 😉

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük