Hétvégi csirkés recept két gyerekre

A szokásos rendhagyó recept következik, ezúttal képekkel.

Tehát csirkés, tejfölös, sajtos csirke rizzsel két gyereknek és egy anyának:

– Előző este próbálj kiizzadni valami gyors, könnyű receptet, amit remélhetőleg mindketten megesznek, és te sem csak turkálod (fene a válogatós fajtádat)
– Másnap kezd el összepakolni a konyhát már 2 órával ebéd előtt, miközben magad elé morogsz, hogy ebben a házban már sosem lesz rend
– Vedd elő a rizst, nézd meg a lejáratot, biztos, ami biztos, és tedd fel főni
– Vedd elő a csirkét, és konstatáld, hogy már megint sokat vettél, így ami nem fér bele a tepsibe tedd félre a kutyának, akinek amúgy is diétáznia kell, mert összeette a kertből a fagyott, összeaszott fügéket. A röntgenből legalábbis ez látszott.
– Kis olaj a tepsi aljára, rá a csirkemellszeletek, só, bors
– Húzd oda a fellépőt, mert megjelent a nagy, hogy segítsen
– Hagyd, hogy rákanalazza a tejfölt
– Töröld fel a pultra kilöttyent részeket
– Engedd meg neki, hogy néhány kanállal megmaradjon, amit kiflivel meg is eszik (itt már nyilván sejted, hogy ő túl sokat nem fog enni az ebédből)
– Közben beszéljétek meg az élet nagy dolgait (ez a kedvenc részem)
– Jutalmazd meg magad egy kis szaloncukorral
– Reszeld rá a sajtot, jó sokat, mert úgy finom. Akkor is, ha tudod, hogy a kicsi leszedeti veled, mert nem szereti
– Mehet a tepsibe 180 fokra, fél órára
– Miután 20 perc után rájössz, hogy a kicsi eltekerte a hőfokot, állítsd vissza, és számolj rá még fél órát
– Jutalmazd meg magad egy szaloncukorral
– Vedd le a fóliát, miközben Dórát dúdolod, és hagyd bent amíg a sajt megsül a tetején.
– Edd meg a maradék két szaloncukrot
– Vedd ki a sütőből a kész ételt, porciózd ki, vágd össze a húst, és imádkozz, hogy finom legyen
– Kóstolás után örülj, hogy a rizst elfelejtetted megsózni, mert a húsra jutott bőven
– Nézd, ahogy esznek belőle 3 kanállal
– Imádkozz beléjük még 3 kanállal
– Egyél Te is 3 kanállal, mert már Te sem vagy éhes, a 15 szaloncukor után
– Hagyd a francba a pakolást
– Főzz egy kávét, kezdődik a délutáni műszak
 
Jó étvágyat!
Tetszett? Lájkold!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük