Az anyáknak is szüksége van szeretetre

Nyílt levél nem csak a férjeknek!

Hanem mindenki másnak, aki azt gondolja, hogy nincs is annál boldogabb állapot, mikor egy nő anya lesz, és az élet összes szeretete rázúdul.

Nos, ez nem igaz. Mert bár egy gyermek odaadó, feltétlen szeretete valóban felemelő érzés, de nem helyettesítheti a többi emberi kapcsolatot.

Mert egy anya sokszor magányos. Sokszor fáradt. Sokszor van rossz napja. Sokszor aggódik. Sokszor érzi azt, hogy elcseszte.

És ilyenkor bizony mindennél jobban vágyik arra, hogy szeressék.

Szeresse a férje, mert attól, hogy szült egy gyereket, még mindig az a nő, akivel a közös jövőt tervezik. Akivel megoszthatja a gondolatait. Akivel összebújhat, megölelheti és biztosíthatja, hogy szereti, és kitart, bármi történik.

Szeresse akkor is, ha éppen nincs a legjobb formában, és biztassa, hogy lesz még jobb is.

Szeresse mikor látja, hogy kimerült, mert ő van ott mellette minden nap, és mert együtt akarták, hogy család legyenek, annak minden előnyével, és hátrányával.

Szeresse a család többi tagja, akik bár nem biztos, hogy olyan közel vannak, de mégiscsak élete jó részét velük töltötte. És ha voltak is veszekedések, viták, összetartottak, mert ez a család dolga.

Szeresse a család akkor is, ha nem mindig értenek egyet a gyereknevelési elveivel. Mert ők az elsők, akikhez fordulhat. Mert az ő dolguk, hogy elfogadják olyannak, amilyen.

Szeressék a barátok. Mert lehet, hogy már nincs benne minden buliban, de jólesik, ha hívják, mert tudja, hogy még nem felejtették teljesen el. Mert lehet, hogy nem hiszik, de tud másról is beszélni, mint a szaros pelenkákról, sőt hiányzik neki, hogy ne csak arról beszéljen.

Szeressék a barátok akkor is, mikor neki van szüksége rájuk, nem elfelejtve mennyi mindent tett értük.

Szeresse a többi anya, mert tudják, hogy min megy keresztül. Mert ők azok, akik megértik, hogy milyen egy kisbabával. Tudják, hogy az ítélkezés mit okozhat egy másik emberben, és mennyit segíthet egy-egy biztató szó. Mert nem akkor erősek, ha ráerőltetik az akaratukat a másikra, hanem akkor, ha elfogadják, hogy lehet másképp is csinálni, és az is lehet ugyanolyan jó.

Szeresse a világ, mert a mindennapi gondokat sokkal könnyebb úgy megoldani, ha mosolygós arcok néznek vissza rá az utcán.

Mert az anyák kemények, sok mindent kibírnak, és a gyermekük szeretete rengeteg erőt ad nekik, de néha bármit megadnának azért, hogy a környezetüktől is megkapják a szeretetadagjukat. Csak úgy, mint bármelyik másik ember…

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük