Castellum Hotel Hollókő – Nem gyerekbarát. Vagy mégis?

Manapság mindenféle oldalak vannak már, ahol összegyűjtik a gyerekbarát szállodákat, mi meg csemegézhetünk, véleményezhetünk. A gondom csak annyi, hogy összes ilyen oldalon nagyjából ugyanazok a helyek vannak feltüntetve.És sajnos több hely csak azért gondolja magát gyerekbarátnak, mert van etetőszék, meg kiraknak egy kis bolognait a gyerekeknek vacsoránál.

Nincs ezzel gond, nekünk nincsenek amúgy nagy igényeink, inkább a kiránduló célpontok, és a környék lehetőségei alapján választunk.

Hollókőn viszont már másodjára voltunk, annyira tetszett az első alkalom. ( Bevallom sokat nyomott a latba, hogy olyan iszonyú finom a kaja, hogy tuti a +3 kiló mire hazaérsz.) Akkor Pünkösdkor voltunk, most pedig Húsvét után. Azért utána, mert nyilván nagyon szupi a húsvéti program, és biztos rettentő autentikus, csak hát két gyerekkel ez iszonyú drága lett volna. Ugyanis nekünk már nem adnak sima kétágyas szobát. Vagy kiveszünk kettőt egymás mellet, vagy kérünk Superiort, ami viszont nincs mindenhol, tehát megint jó pár szálloda kilőve. A családi lakosztályok meg megint csak tökre jól hangzanak, csak győzze az ember megfizetni.

Itt vannak Superior szobák, amik akkorák, hogy kényelmesen elférünk benne négyen pár napig. Mivel leginkább csak aludni szoktunk a szobában, nem zavart, hogy nem lakás méretű. Bár a kicsi elég sokszor kel éjszaka, és most pont beteg is volt, nem volt könnyű, de szerencsére a nagynak már egész jó az alvókája, nem ébredt fel egyszer sem a sírásra, vagy mocorgásra. ( Mondjuk apukája horkolására sem szokott. Lehet megedződött.)

Van egy kis játszószoba, ami tökéletes, ha éppen meg kell beszélni valamit a recepción, vagy leülne az ember egy kávéra. Egész napos játékra azért nem alkalmas, nem is az volt a cél gondolom 🙂

A fürdő rész sem túl nagy, így aki egész nap pancsolni akar, tényleg holtidőben menjen, mert a csúcsban biztosan nagyon zsúfolt.

A kajáról igazából csak ódákat tudok zengeni. Nyilván nem voltunk még az összes magyarországi szállodában, de az eddigiek közül veri mindet. Sok helyi termelő által előállított étel van, mint sajtok, vajak, különböző felvágottak. Mind isteni. Ha el is fogyott valami, pár percen belül pótolták, de azt sem vették zokon, ha kértél valamit, igyekeztek segíteni. A vacsoránál pedig vannak autentikus magyar ételek, de van nagyon sok extrának mondható. A tengeri herkentyűknek kifejezetten örültem, mert tudtam, hogy bajom nem lesz tőlük, biztosan odafigyelnek erre.

Sajnos akkor még szoptattam, úgyhogy a borokat nem tudtam megkóstolni, de elmondások szerint érdemes. Szoktak tartani borvacsorát, ami igencsak hívogatóvá teszi a szállodát az első gyerek-mentes úti cél kiválasztásunk alkalmával. Majd úgy 20 év múlva el is jutunk. Remélem addig megtartják a színvonalat.

A tisztaság kitűnő, bár azért ezt egy 4 csillagos hoteltől el is várja az ember. Viszont a takarító személyzet is nagyon kedves. Nem csak robot módjára végzik a dolgukat, hanem mosolyogtak a gyerekekre, és még a porszívózást is megengedték nekik, amivel gyakorlatilag feldobták az egész napjukat.

A környék gyönyörű, felsétáltunk a várba, ami teljesen vállalható táv, érdekes volt a fiúknak ( 4 és 5 évesek). A kicsi végigaludta a hátamon a túrát. A faluban is nagyon szerettem sétálgatni, bár a húsvéti időszak után mindenki csak félgőzzel volt nyitva, azért sikerült papírt nyomnunk, és szereztünk cuki fazekas cuccokat is.

A játszótér pedig egész napos program lett volna, ha hagyjuk…

A konklúzió az, hogy mindenki a vérmérsékletétől függően válasszon szállodát, és ne csak és kizárólag a baba-mama hotelek között válogassatok. Megéri körülnézni máshol is 😉

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük