5+1 dolog, amiért örülj, hogy totyogód van

Igen tudom, egy totyogóval nem könnyű. Folyton veszélyes dolgokat csinál, 4672-szer kell elmondanod neki valamit, mire egyáltalán feléd fordítja a fejét, és már szeretne sok mindent egyedül csinálni, de ha olyanja van, akkor képes egész nap a nyakadba kapaszkodva nyálzani.

De! Azért én felfedeztem 5 olyan dolgot, ami miatt igenis jó az élet egy ilyen kis pelenkás gengszterrel.

1, Nem beszél vissza

Persze, nyilván a bababa meg dadadada, meg a többi halandzsanyelven hozzád intézett beszéd is azt jelenti, hogy ” jaaaaj Anya, hagyjál már békén, igenis jó ötlet felmászni arra a csúszós székre, te ezt nem tudhatod”.

De azért még mindig jobb így hallgatni, mint már a nagyobbaktól, kamaszoktól a durvább beszólásokat.

2, Bújik, puszit oszt stb.

Jó, nem egész nap, de mikor odanyomja az első nyitott szájas, nyálas puszit, ott megolvad mindenki szíve. Mikor pedig már magától ölelget, meg cuppantgat és kimondja, hogy Anya, na ott eldobod a hajad, és elfolysz a padlón.

Míg a nagyobbakat már csak lasszóval lehet elkapni, és a puszit egy jó nagy, színpadias mozdulattal törlik le az arcukról.

3, Minden újdonság neki

Simán elvan egy szimpla bogár nézegetésével órákat, ha megfelelő mennyiségű utánpótlást tudsz neki biztosítani, mert azért néha csak hozzá kell nyúlni, és még a finom motorika nem biztos, hogy tökéletesen működik. (Ezúton is szeretnék elnézést kérni a bodobácsok nemzetségétől)

Rád csodálkozik, mikor mesélsz neki, és mutogatod a világ dolgait, kezdve az egyszerű virágokkal.

A nagyobbak meg már olyanokat be tudnak kérdezni, hogy sokszor órákat keresgélek a neten, mire kiizzadok valami értelmes választ.

4, Te vagy neki a legfontosabb

Még nem jönnek a képbe a haverok, barátok – barátnők. Még Te vagy a központ, a mindent tudó, aki a biztonságot nyújtja, és akinél nincs jobb, szebb a világon. Még nem mondja, hogy ” hali Anyu, majd holnap jövök” , vagy ” nincs egy kis pénzed fagyira?”. Mindig tudod hol van ( legtöbbször persze csak le kell nézned, ott ráncigálja a nadrágod), és még nem félsz, hogy rossz társaságba keveredik.

5, Meg tudod téveszteni

Simán el tudsz vele hitetni olyan dolgokat, amiket egy nagyobb már nem vesz be. Például a rettentő rosszul alvó gyereknek, hogy most elmentek egy kicsit kocsikázni, addig nézelődjön csak. Jó esetben beteszed a kocsiba, és az utca végén már durmol, míg a nagy be sem akar szállni, vagy ha igen, határozottan kijelenti, hogy ő ugyan biztosan nem fog aludni.

Vagy hogy a tárgyaknak is fáj, ha földhöz vágja őket, és tudnak sírni is.

+1, Nem lesz még egyszer lehetőséged ott lenni

Jó, ez tudom, hogy iszonyú nagy közhely, de tényleg így van. Nem lesz többször ekkora, most tudsz mellette lenni, most tudod megismerni minden apró porcikáját, gesztusát. Most tudod kiélvezni, hogy már önálló, de mégis baba, akit lehet, sőt kell is babusgatni.

Minden kornak megvannak a nehézségei, de vissza már többet nem hozhatjuk őket, élvezzük, mintsem bosszankodunk az apróságokon 🙂

Köszönöm, ha megosztod 🙂

One comment

  1. És örülj neki, hogy még olyan fiatal vagy, hogy lehet még saját totyogód. Bánja fene, de a saját mindig jobb, mint az unoka.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük