Így zsúrozunk mi

V-nek nemrég volt a negyedik születésnapja, úgyhogy jól meg is ünnepeltük. Nem mondom, hogy profi vagyok, de megosztok pár tippet, hátha hasznos lehet.

Eddig mindig itthon voltunk, nem szeretek étteremben, vagy más helyen ünnepelni, mert akkor óhatatlanul feszélyezve érzi magát az ember. (Én legalábbis mindig.) Egyelőre még nem hívtunk ovis pajtásokat, de azt hiszem jövőre már őket is bele kell venni a buliba. Azért úgy is voltunk elegen, hogy csak a család jött, ráadásul betegségek miatt volt egy-két hiányzó.

Na de lássuk a listát, amit az évek során kifejlesztettem:

  • Dekoráció

Az elején teljesen rápörögtem a Pinterestre, de be kellett látnom, hogy azért amik ott baromi jól mutatnak, nem biztos, hogy egy sima háztartásban kivitelezhetők. Úgyhogy maradt egy Boldog Szülinapot felirat, és persze lufik hada. Amivel én itt tudtam spórolni, az az, hogy megrendeltem Kínából egy tucat óriáslufit, és azokat vittem el héliummal feltölteni. Pár dollárért már hozzánk vágnak egy méteres számokat, meg feliratosakat is. Annyi a titok, hogy időben meg kell rendelni, ugyanis én most elszalasztottam, de a gyereknek már beígértem őket, így hatalmasra nyílt szemekkel nézelődtem a lufis boltban, és igencsak levékonyított pénztárcával távoztam…

Az idő idén nagyon nem kedvezett, de ha van udvar jópofa lehet aszfaltkrétával alkotni pár rajzot.

Forrás: Pinterest

Ez pedig a sima lufiknak egy ötlet:

Forrás: Pinterest
  • Ajándékok

A másik legfontosabb téma szerintem. Egy négyévessel már annyival könnyebb, hogy meg tudja mondani mit szeretne. Igaz, hogy jövő év végéig bezáróan sorolta a játékokat, de legalább lehet válogatni 🙂

Általában két út szokott lenni:

  1. Összedobjuk a pénzeket, és veszünk 1 nagy ajándékot. Így nem halmozzuk a játékokat, nem fog megtelítődni ingerekkel, és mivel mindenki együtt van, együtt át is tudjuk adni.
  2. Beszerzem én az összeset, aztán szépen elosztjuk. Meg van beszélve, hogy nagyjából ki mennyit szán az ajándékra, én pedig a listáról szépen megveszem őket. Mivel ugye rutinos online vásárló vagyok, felkutatom a legolcsóbb helyeket, és megrendelem őket. Általában többet is tudok egy helyről, így a szállítás rendszerint ingyenes. Így nagyjából ki lehet küszöbölni a csalódást, amikor a nagyi egy szép kötött pulcsit hoz, vagy négy pár zoknit.
  • Torta

Na itt aztán minden évben  változtatok. De amit megtanultam, hogy ami nekünk szép, az nem biztos, hogy a gyereknek is tetszik. Márpedig róla kéne, hogy szóljon a nap. Persze lehet, hogy a legtutibb a saját készítésű torta lenne, de őszintén szólva se kedvem, se időm nincs rá a kicsi mellett. Ráadásul a fiatalember feladta a leckét, ugyanis olyan tortát kért, amin rajta vannak a kutyáink. Nem ám csak egy akármilyen kutya, hanem a mieink. Hála a modern világnak, már szerény városunkban is lehet ostyára nyomtatni, így csak egy fénykép kellett, és rá is lehetett dobni egy sima csokitortára. Mondanom sem kell, fülig ért a szája.

  • Étel – Ital

Általában V szülinapjával nyitjuk meg a grill- illetve bográcsszezont. Ez idén sem volt másképp, bár sajnos a gyerekek nem tudtak végig kint lenni, de azért egy órácskára kijöttek. Amit szintén megtanultam, hogy ezt sem szabad túlbonyolítani. Idén gulyásleves volt, amiben annyival csaltunk, hogy a húst előfőztük bent kuktában, így kint csak össze kellett rottyantani, úgyhogy mégiscsak lett egy kis bográcsos íze. ( Mert szerintünk minden étel finomabb, ha szabad tűzön készül:) )

Előző este pedig bepácoltam a filézett csirkecombokat, és vettünk hozzá idén először pár csülköt, amiket biztosan felveszünk a repertoárba annyira jól sikerültek. Ezeket érdemes már reggel rátenni a faszénre, és szépen lassan sütögetni. Eltart egy darabig, de megéri 😉

És ami a leges-legfontosabb, hogy ne stresszeljük túl, és ne akarjuk tökéletesre. Mert, ha rágörcsölünk az egész család átveszi, és csak veszekedés lesz belőle. Úgysem lesz minden olyan, mint elterveztük. Úgyis ki fog maradni pár dolog, de a lényeg, hogy a kis emberkékben a szülinapok jó emlékként maradjanak meg! 🙂

 

 

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük