Miért mentünk magánkórházba

A nagynak ma megműtötték a sérvét. Nem nagy műtét, de egy parázó anyukának, aki a szüléseket leszámítva egyszer volt életében kórházban, egy éjszakát, 5 évesen elég nagy ügy.

Nem fogom elemezni a magyar egészségügy helyzetét, megtették azt már sokszor, nálam sokkal okosabb emberek.

Nem vagyok luxusfeleség, átlagos életet élünk, eddig egyszer sem vettünk igénybe magánkórházat, maximum magánrendelést, vagy magánorvost állami kórházban, ami mondjuk lopás, de mindegy, most nem ez a téma.

A háziorvosunk elég korán észrevette, hogy V-nek sérve van, kaptunk beutalót. Kétszer kértünk időpontot. Kétszer vártunk egy egész délelőttöt a városi kórházban az időpont ellenére. Kétszer 3 másodpercig vizsgálta meg a doktor a gyereket. Kétszer állította azt, hogy nincs sérv. Kétszer néztünk rá nagy boci szemekkel, és mondtuk, hogy dehát mi is láttuk. Harmadjára nem mentünk vissza.

Nem akarom bő lére ereszteni a sztorit, csak leírnám címszavakban, ami eszembe jutott.

Állami kórház:

tömeg, több órás várakozás, pár másodperces vizsgálat, orvoshiány, nővérhiány, türelmetlenség, hálapénz, kiskapuk, boríték, ismerős ismerőse, kiégett dolgozók, alulfizetettség, mutyi, idegeskedés, kosz, baktériumok, bizalmatlanság, szakadék széle, széken alvás, meg nem értés, lerázás, omladozó falak, szakadt, foltos ágynemű.

Magánkórház:

számla, hálapénz tiltása, türelem, megértés, jókedv, tüzetes vizsgálat, tisztaság, időpont betartása, kindertojás, nyugalom, játszósarok, alternatívák, magyarázás, bizalom, egyágyas szoba, tévé, egynapos sebészet, törődés, nyugodt munkahely, kedélyes dolgozók, tiszta ágynemű, csend.

Mi bérből és fizetésből élünk, fizetjük a TB-t. Nem is keveset. Mégis most már ott tartunk, hogy eszembe sem jut az állami orvoslást igénybe venni. És ez szerintem rettentő szomorú…

Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük