Minden anya orvos is?

Tudatosan távol tartom magam a kismamás, anyukás csoportoktól, mert ami ott megy, az szerintem még a Trump-Kim adok-kapoknál is durvább néha. Viszont én is adtam már el pár cuccot, úgyhogy bejelentkeztem adok-veszek csoportokba.
Itt írta az egyik anyuka, hogy a majd egyéves gyereke folyton náthás, mit lehet tenni.
Na, nem kellett sok máris jöttek az önjelölt doktorok. Annak a szegény gyereknek allergiától elkezdve, immunbetegségeken át mindent bediagnosztizáltak pár perc alatt. Van, aki még gyógyszert is javasolt!?
Nyilván azért írt az anyuka, hogy tanácsot kérjen, de azon túl, hogy valaki leírja náluk mi volt, miért volt, hogyan lehet rögtön tényként kezelni, hogy biztos nagy baja van a gyereknek?
Értem én, hogy ebben az országban mindenki ért a focihoz és a gyerekneveléshez, de könyörgöm, ne vezessünk már félre egy aggódó anyukát, és hozzuk rá a frászt!
 
 
A legjobban ilyenkor még az tetszik, hogy sokszor elkezdenek egymással vitatkozni, hogy az a gyógyszer, amit bevágott nem is jó, mert Pistikének semmit sem használt, ellenben az xy, az mennyivel jobb, ők is azt adják Rozikának és pikk-pakk rendbe jött tőle…
A másik amin ilyenkor teljesen ledöbbenek, hogy mennyi gyereknek van ilyen-olyan baja. Nem vagyok szakember, és nem akarok okoskodni, de azért ez durva. Biztosan régen is voltak problémák, de ennyi? És vajon mennyit nőhetnének ki a lurkók, ha hagynánk, és nem cipelnénk rögtön orvoshoz őket?
Mondom ezt úgy, hogy én is elvittem V-t ilyen-olyan vizsgálatra, hogy kiderüljön miért nem alszik. Volt hasi ultrahang, amit végigüvöltött, pisi-kaki vizsgálat, a végén pedig gasztroenterológus, és vérvétel. Utána még lett volna valami speckó vizsgálat, ami egy egész délelőttön át tartó tortúrát jelentett volna, de arra már azt mondtam, hogy nem köszönöm, én itt megállok.
Egyébként a vérvételből kiderült, hogy semmire sem allergiás, és a többi vizsgálat is azt mutatta, hogy makk egészséges. Ki is nőtte két éves korára. Ezért várok F-el, aztán majd ha utána is kel állandóan, majd megnézetem.
Nem azt mondom, hogy félre kell söpörni az anyai megérzéseket, csak óvatosan kéne kezelni, mert a mai világban könnyű google doktort játszani, amivel csak megnehezítjük szegény gyerek életét, hiszen nekik egy-egy vizsgálat még nagyon ijesztő tud lenni. Ráadásul a legtöbbször magánrendeléseken landolunk, mert ugye szeretnénk minél előbb választ kapni, és fizetjük a súlyos tízezreket.
Tényleg nem tudom, miért van ennyi betegség, allergia, elváltozás. Biztosan nem segít a sok adalékanyag, amit az ételekbe tesznek, a sok vegyszer, amivel tartósítanak, meg amivel permeteznek. Ha nagyon összeesküvés-elméletet szeretnék gyártani azt mondanám, még az sem teljesen bio, amit otthon termel az ember, mert a földben is van már egy csomó káros anyag, plusz muszáj vagy permetezni, hogy ne egyék meg a kártevők az ételeket.
 
 
Az ember nyilván egyébként megteszi a saját gyerekéért, ami tőle telik, hiszen szereti.
DE! A hangsúly a sajáton van. Nem vagyunk felhatalmazva rá, hogy más gyerekéről diagnózist állítsunk fel, hiszen nem vagyunk orvosok, de még ha azok lennénk, sem lehetne távgyógyításban, az előzmények és pontos tünetek ismerete nélkül bármit is javasolni. Úgyhogy kérem, senki se tegye! És senki se vegye készpénznek, amit ilyen helyen olvas!
 
Köszönöm, ha megosztod 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük