7 ok, amiért nem főzök

Sajnos azt tapasztalom, hogy még mindig nagyon sokan úgy gondolják, mivel Anya otthon van egész nap, bele kell, hogy férjen, hogy minden nap frissen elkészített főtt étek kerüljön az asztalra.

Nos én ugyan szeretek főzni, és szeretem azt hinni, hogy tudok is, de a mindennapi főzés nem megy. És íme 7 ok, hogy miért nem:

 1. A gyerekek előtt sem főztem – Most már tudom, hogy akkor tengernyi időm volt. Mégsem főztem nap, mint nap, akkor miért kezdeném el 1-2 gyerek után, mikor néha még a mosdóba sem jutok el egész délután?
 2. A főzés számomra kikapcsolódás – Ez pedig nyilván nem lehetséges, amikor 2 gyerek felváltva próbálkozik szétszedni a lakást, vagy mostanában már egymást is…
 3. Nem tudnék annyira változatosan főzni, mint ahogy hozzák az ebédet – Így minden nap frisset eszünk, hetente van hal, vagy tengeri herkentyű. 
 4. Utálok ételt kidobni – Márpedig az a tapasztalatom, hogy ha főzök, tuti marad, amit jobb esetben a kutyák, rosszabb esetben a kuka fal fel. Előbbiért mondjuk nem fáj a szívem, de nyilván velük sem etetek meg mindent…
 5. Egy nap egyszer elég főtt ételt enni – Ez egyelőre mindenkinek megvan ebédkor. T eszik a munkahelyén, V az oviban, mi pedig elosztjuk itthon az adagot. Vacsira már csak valami sokkal könnyebb szokott lenni. Nyilván az iskolával ez meg fog változni, de addig még azért van bőven idő.
 6. 1000 forintból kijön egy napi ebéd – Ha figyelembe vesszük, hogy főzésnél mindig van, ami a kukában végzi, legyen az alapanyag, vagy kész étel ez nem annyira vészes
 7. Inkább a gyerekekkel töltöm az időm – Így is többször mondom azt, hogy várjanak, mint szeretném. Ráadásul főzés közben többször éreztem úgy, hogy a káosz eluralkodik a lakáson, és a tészta helyett a kutya játékát teszem a vízbe.

+1. A kevés alvás így is fura tüneteket produkál nálam, nem akarom, hogy bárkinek baja essen.

Köszönöm, ha megosztod 🙂

2 hozzászólás

 1. Az ötös pont igaz és ez a legkomolyabb érv. A hatos pont pedig érthetetlen: Melyikre írta? Mert ha főz, akkor gyakran kijön annyiból. Ha rendel, akkor egyszerűen nem igaz. Kénytelen voltam egy időben rendelni, mert ugye ha fél keze használható az embernek, akkor a főzés (is) macerás. Két személyre elég rendesen fölött volt a kétezresnek a menürendelés. (ha nem menü, akkor még drágább.)
  (No persze, ha jön a szokásos érv, hogy pedig deee…és itt következik egy bp-i cég neve, akkor előre közlöm, hogy az ország nem Bp-ből áll, ha van is valahol ezres alatt menü, nem biztos, hogy 1000 alatt kiviszik ingyen, meg ugye felszámolnak edényt meg mittudoménmit, szóval felmegy az többre…)
  Egyezzünk meg abban, hogy a főzés valóban nem egyszerű dolog, gyerek mellett meg főleg és aki azt hiszi, hogy anyuka otthon mindenre ráér, mert különben a fenekét vakarná anyuka, azt arra ítélném, hogy főzzön mirelit lehetőségek és késztészta nélkül káposztás tésztát, az egyévesnek főzeléket, miközben kimos egy adag ruhát Hajdú mosógépben, a napi adag pelenka után. (egye fene legyen egy centrifugája is…))))

  1. Itt nálunk (nem Bp.) van egy cég, ami ebédkiszállítással foglalkozik. Aznap reggel főzik, még van, hogy meleg, amikor kihozzák. Finom, és egy hétre sohasem fizetek ötezernél többet, és ebben már van extra is. Ez persze egy főnek. Ha egy adott napon nincs olyan, ami tetszik, vagy elfelejtettem megrendelni, akkor van jópár étterem a közelben, ahol ezer, ezeregyszáz forintért hozok ebédet, ami ráadásul kétfogásos. Viszek éthordót, abba kérem. Tény, hogy van autóm, így mobil vagyok, sokkal könnyebb, akár gyerkőccel is elugrani.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük